Simkaart knippen

Tegenwoordig krijg je een multi sim bij het afsluiten van een telefoon abonnement of sim-only abonnement echter kan het natuurlijk nog steeds voorkomen dat je nog een oude type simkaart hebt liggen en je hier of data van nodig hebt of deze simkaart gewoon wil gebruiken in je smartphone.

Type simkaart

Er zijn meerdere typen simkaarten beschikbaar.

– Mini simkaart:

Er zijn bijna geen telefoons meer die deze simkaarten gebruiken. Dit type werd veelal gebruikt in de Nokia tijd. Deze simkaart is te knippen naar een micro en nano simkaart.

– Micro simkaart:

De Micro simkaart begon met de iPhone 4 en is in veel smartphones gebruikt. De micro simkaart is vervangen voor de nano simkaart. De micro simkaart is te knippen naar een nano simkaart en met een converter om te zetten naar een mini simkaart.

– Nano simkaart:

De nano simkaart is op het moment erg populair en word in de meeste smartphones gebruikt. De micro simkaart is met een converter om te zetten naar een micro en mini simkaart mocht je deze nog willen gebruiken in een oudere telefoon.

– E-Sim:
Deze wordt nog niet gebruikt echter gaat de e-sim de nano simkaart op een gegeven moment vervangen. Bij een e-sim heb je geen fysieke simkaart meer nodig en wordt deze vervangen door een chip in je smartphone of apparaat.

Tips

Je kunt het beste een simkaart knipper gebruiken om je simkaart te knippen omdat je met een schaar je simkaart kunt beschadigen waardoor die niet meer te gebruiken is.

Als je toch liever zelf gaat knippen dan kun je op deze website een schema downloaden waarop je je simkaart kunt plakken en deze kunt knippen of snijden naar een ander formaat.

Simkaart schema

Plaats een reactie