Wat is een Sim-Only abonnement nou precies?

Een Sim-Only abonnement is een abonnement voor je mobiele telefoon waarbij je alleen betaald voor de minuten, smsjes en internet bundel. Je betaald dus niets extra’s voor het financieren van je mobiele telefoon. Dit kan erg raar klinken in onze oren omdat we bij een normale telefoon abonnement met telefoon helemaal niet wisten dat we hier een deel van betaalde om de mobiele telefoon af te betalen.

Dus bij een normale telefoon abonnement met telefoon gaan we eigenlijk een lening aan en betalen we dus voor het abonnement, dit is dan voor het gehele pakket dus belminuten, smsjes en internet megabytes en we betaalden nog een deel er bovenop voor het afbetalen van onze mobiele telefoon.

Dat komt omdat mobiele telefoons of smartphones geen goedkope apparaatjes zijn. Om een voorbeeld te noemen, smartphones kunnen tegenwoordig net zo mooie foto’s schieten als een duurdere digitale camera. Videocamera’s heeft bijna niemand meer omdat je dat allemaal kunt met je smartphone.

Maar gelukkig hebben we bijna allemaal al een goede smartphone en hoeven we niet allemaal ieder jaar of ieder twee jaar een nieuwe smartphone.

Besparen met een Sim-Only abonnement?

Omdat je niets extra’s hoeft te betalen voor een smartphone of mobiele telefoon, betaal je maandelijks dus minder. Het bedrag dat je anders had moeten betalen om je smartphone af te betalen kun je nu lekker in je portemonnee houden en bijvoorbeeld spenderen aan kleding of voor een leuke vakantie.

Hiernaast is het vaak zo dat een Sim-Only abonnement gewoon al goedkoper is dan een normale mobiele telefoon abonnement.

Overstappen op een Sim-Only abonnement

Zoals velen al gedaan hebben is overstappen op een Sim-Only abonnement erg makkelijk. Gewoon het abonnement aanvragen en tijdens de aanvraag aangeven dat je je huidige mobiele nummer mee wilt nemen. De meeste providers handelen het overzetten kosteloos en zorgeloos voor je af.

Waar wacht je dus nog op? ga gelijk de beste Sim-Only aanbiedingen vergelijken!

Sim-Only Vergelijken