Grote mobiele data verbruikers op je smartphone

Sim-Only abonnementen zijn er in alle vormen en maten en aangezien er zo een grote verzameling te verkrijgen is denken wij dat de meeste mensen toch meer kiezen voor een data bundel van 500 mb tot 1000 mb omdat dit voldoende is voor de meeste mensen bij gebruik in combinatie met het internet thuis. Het is dus slim om als je thuis bent je smartphone te koppelen aan je wifi netwerk thuis. Anders heb je namelijk meer data nodig in verband met de synchronisatie van mobiele applicaties.

Wat verbruikt nou allemaal data op je smartphone? Dit kan helaas van alles zijn. Vaak heb je dit niet eens in de gate omdat je denkt dat applicaties niets doen als je ze niet gebruikt. Maar applicaties doen een hoop als je ze niet gebruikt, als is het maar om even te kijken of er een update uit is.

De grootste data verbruikers in je smartphone zijn nog altijd Youtube en tegenwoordig de automatisch startende filmpjes op Facebook. Youtube verbruikt zoveel omdat de filmpjes zich standaard aanpassen aan de resolutie van het schermpje van jouw smartphone. Dus hoe hogere resolutie scherm jouw smartphone heeft, hoe hoger de resolutie filmpje op Youtube zodat jij de beste kwaliteit beeld voor je krijgt. Dit heeft als nadeel natuurlijk, hoe hoger de resolutie, des te meer data je smartphone moet downloaden om jouw deze kwaliteit te bieden. Hetzelfde geldt overigens voor het uploaden van onze eigen foto’s met onze smartphone’s.

Onze smartphone’s krijgen steeds betere camera’s zodat we nog scherpere videos en foto’s kunnen maken en dus meer detail vast kunnen leggen. Natuurlijk is dat erg mooi maar als je met een smartphone zit met 16gb geheugen dan duurt het niet lang voordat het geheugen vol komt te zitten. Hiernaast kan je smartphone nooit de volle 16gb geheugen gebruiken omdat het besturingssysteem ook nog eens een behoorlijk deel nodig heeft. Als je geluk hebt kun je het geheugen van je smartphone uitbreiden maar dit is niet bij alle smartphone’s mogelijk helaas.

Maar om terug te komen bij het uploaden van deze mooie foto’s naar bijvoorbeeld Facebook. Een beetje foto neemt tegenwoordig zo’n 5 megabyte in gebruik en ik heb haast nooit dat ik maar 1 foto upload naar Facebook. Dit zijn er vaak ongeveer 3. 3 x 5 megabyte = 15 megabyte. Dit ben je ongeveer al kwijt als je dit buitenhuis upload en het dus van je databundel af gaat.

Als je je geen zorgen wilt maken over data dan kun je het beste een Sim-Only abonnement nemen met een databundel van minimaal 2000 tot 3000 mb of hoger. In dit geval maken alle uploads en youtube filmpjes niet zoveel uit omdat je dan toch nog genoeg over zult houden. Uiteraard kun je ook in dit geval over je databundel heen. Als dit teveel is voor je en je toch een goedkopere mainstream Sim-Only abonnement wilt dan kun je het beste kiezen voor een Sim-Only abonnement met een databundel van ongeveer 1000mb. Deze zijn erg hot en hebben ruim voldoende mb’s voor de normale mens. Uiteraard als je je smartphone thuis koppelt aan je eigen wifi netwerk.

Vergelijk Sim-Only het beste Sim-Only abonnement dat bij je past via onze vergelijker.

Plaats een reactie