Overstappen

Overstappen van een normale abonnement naar een Sim-Only abonnement of van een Sim-Only provider naar een andere provider is erg makkelijk omdat je hier niet veel zelf voor hoeft te doen.

Uiteraard moet je wel al kunnen verlengen. Bij de meeste providers kun je al vanaf 3 maanden voor het einde van je contract verlengen. Het is zelfs mogelijk om nog eerder te kunnen verlengen echter is dat dan vaak bij dezelfde provider.

Nummerbehoud

Als je je huidige nummer wil meenemen dan is dat ook mogelijk. Bij het aanvragen van je nieuwe Sim-Only abonnement moet je dan aangeven dat je je nummer wil meenemen naar de nieuwe provider of abonnement. Zodra je je huidige nummer hebt opgegeven dan regelt de provider de rest voor je en wordt je netjes op de hoogte gehouden van alle stappen tijdens het proces.

Handige tips

Hou er rekening mee dat je een nieuwe simkaart krijgt met een nieuwe pukcode. Bewaar de pukcode goed omdat je deze weer nodig zult hebben als je drie keer de verkeerde pincode in hebt gegeven.

Het kan ook zijn dat je nog contacten op je oude simkaart hebt staan. Kopieeer deze eerst naar je smartphone voordat je de nieuwe simkaart in je telefoon plaatst anders ben je je contacten kwijt. Bij moderne smartphone’s kun je je contacten ook direct naar het geheugen van je telefoon kopieeren. Op deze manier raak je je contact niet kwijt bij het wisselen van je simkaart.